Last ned vår app
Last ned vår APP
Last ned vår APP
 

Rynkebehandling – muskelavslappende injeksjon

Veien til sunnere hud

Muskelavslappende injeksjon eller Botulinum toxin type A, er et stoff som produseres av bakterier i laboratorier. Stoffet blokkerer nerveimpulsene til musklene. Ved å injisere muskelavslappende injeksjon i små muskler i ansiktet, kan man forhindre at det danner seg mimikkrynker. Man behøver ingen tester før behandlingen. Det kan behandles ved første legebesøket om man vil. Det eneste som synes etter behandlingen er en lett rødhet som kan sminkes bort.

Hvilke rynker kan behandles?

De vanligste rynkene som behandles er de mellom øyenbrynene (glabella), de horisontale rynkene i pannen samt rynkene rundt øynene, «kråkeføttene». De rynkene som blir bedre, er de som kommer fram ved muskelbruk, dvs mimikkrynker. De rynkene som er tilstede også når man er helt avslappet i ansiktet, behandles best med Restylane /Perlane. I mange tilfeller kompletterer Restylane/Perlane og muskelavslappende injeksjon behandlingene hverandre.

Gjør det vondt?

Stikkene ved behandlingene er små og ubetydelige. En del synes at det kjennes ut som myggstikk.

Ser man resultatet direkte? 

Det tar 3-4 dager før man begynner å se effekten av muskelavslappende injeksjon og 1-2 uker før man har full effekt.

Kan behandlingen ha bivirkninger?

Man kan bli litt øm i det behandlede området. Små blåmerker kan i sjeldne tilfeller forekomme etter stikkene. Noen kan få lett hodepine i 1-2 dager etter behandlingen. Det er rapportert at muskelavslappende injeksjon injisert nær øynene i svært sjeldne tilfeller kan føre til en forbigående svekkelse i 1-2 uker av muskulaturen som styrer det øvre øyelokket. Det er ikke rapportert varige bivirkninger av Botox behandlingen.

Er det noe jeg som pasient skal tenke på etter behandlingen?Gravide og ammende skal ikke behandles.

Bruk de aktuelle musklene så mye som mulig de første 3 til 4 timene etter behandlingen. Dette øker absorbsjonen av muskelavslappende injeksjonen og effekten av behandlingen. Unngå å massere det behandlede området. Massasje kan spre muskelavslappende injeksjonen til nærliggende nerveender/muskler som derved kan inaktiveres for en tid.

Hva er forskjellen på muskelavslappende injeksjon og Vistabel?

Muskelavslappende injeksjon og Vistabel er akkurat det samme. Begge produktene inneholder botulinum toxin type A. Legemiddelfirmaet Allergan markedsfører ofte sitt botulinum toxin for rynker under navnet Vistabel og for andre medisinske indikasjoner, som for eksempel svetting, markedsføres det under navnet B o t o x. Inneholdet, og derfor også virkningene, er helt identiske

Les mer på www.botox.com

Svettebehandling med muskelavslappende injeksjon

Svettebehandling med muskelavslappende injeksjon
Sliter du med unormal svette? En enkel, effektiv og smertefri behandling er å sprøyte små mengder Botox inn i armhuler, på hender og under føtter. Metoden er medisinsk godkjent i Norge og har blitt brukt mot tilstanden i mer enn 20 år. Effekten varer mellom 6-8 måneder.

Hva er overdreven svette?
Svetting er kroppens måte å regulere kroppstemperaturen på, men noen produserer mer svette enn det som er nødvendig. Denne lidelsen kalles hyperhidrose og kjennetegnes ved at man svetter unormalt mye på et eller flere steder på kroppen – uansett om det er kaldt eller varmt. Lidelsen rammer både kvinner og menn og oppstår vanligvis i alderen 25-64 år. Noen merker de første tegnene allerede i puberteten. Rundt 30-50 prosent av dem som rammes har familiemedlemmer med samme tilstand. De mest vanlige områdene med økt svetteproduksjon er i armhulene, på ryggen, i håndflater, under føtter og i ansiktet. Mange har hatt denne tilstanden i flere tiår, uten å finne noe som hjelper.

Hvordan foregår behandlingen
Små mengder med muskelavslappende injeksjon injiseres via en sprøyte liker under huden og direkte i svettekjertlene. Dette for å blokkere nerveimpulsene til svettekjertlene og på den måten hindre at de utskiller svette. Det foretas mange små stikk i det spesifikke området som behandles, og de som ønsker det får bedøvelse.
Behandlingen tar cirka 20 minutter og man kan gjenoppta arbeid og andre gjøremål umiddelbart etterpå.

Hva er bivirkningene?
Det er ingen alvorlige bivirkninger, men blåmerker og lett svie kan forekomme.